Schoolreisje Amsterdam juni 1957

marianne

(Last Updated On: 26 februari 2020)

Het is natuurlijk een grote gebeurtenis als je voor enkele dagen naar Amsterdam gaat.
De 4e klas beleefde het.

Eerste dag van het schoolreisje.
Op 5 juni was het schoolreisje. De kinderen waren wel wat zenuwachtig. Eindelijk was de dag aangebroken. Een geschreeuw en gejoel van jawelste. Toen kwam de bus. We reden binnen twee uur Amsterdam binnen. Toen gingen we naar de Burgemeester Fockschool. We gingen mee naar huis. Met een uurtje waren we met boterhammen bij. Met de tram naar het Rijksmuseum. Daar aten we brood met limonade. We gingen rondlopen, en hebben alles gezien. De Nachtwacht, en de slag bij Waterloo. Toen gingen we naar de rondvaart.
Over het Y, Herengracht, en nog veel meer. Toen gingen we naar huis.

Tweede dag.
In Artis zijn we naar de vogels geweest. Die waren prachtig gekleurd. Toen we die gezien hadden gingen we naar de krokodillen. Die waren mooi. Er was een krokodil die had een roze oog. Dat was een eng gezicht. Toen gingen we naar het gebouw van de apen. Er was een vieze aap die wat deed boven op een andere aap, die werd helemaal nat. Toe gingen we naar de zeehonden die werden gevoerd. Er was een rots en die was gebouwd als een springplank. Daar dook de ene af. Toen gingen we naar huis. Later, Instituut voor de Tropen. We hebben film gezien en allerlei dingen uit Indonesië.

Derde dag.
De derde dag gingen wij naar Aalsmeer. Bandenpech. Andere bijgekomen. Bloemencorso in het klein gezien, dat was erg mooi. Toen naar Schiphol. Daar hebben we gekeken naar het dalen van alle vliegtuigen. Toch twee keer op de foto. Gegeten hebben we daar ook. 4 uur thuis. Kwart over 7 bij school. 9 uur in Bergen.

Marian Waards