Rob Tijken

Rob Tijken

(Last Updated On: 8 februari 2020)

Was zeer verrast een mailtje te ontvangen van Petra, die via een overlijdensbericht van mijn broer achter mijn adres was gekomen.
Heb altijd goede herinneringen gehad aan mijn lagere schooltijd, lekker voetballen op het schoolplein, Meester Pascha, die als iemand weer eens wat uitgehaald had binnen kwam met steeds dezelfde beginzin: welke onopgevoede lummel heeft ……
Meester Luppens was mijn favoriete meester, een stuk moderner dan de andere leerkrachtenen lekker veel sport.
Heb via de MULO, HBS/A gedaan op het Chr Lyceum in Alkmaar. Daarna opgeroepen voor militaire dienst (lichting 67/2) en na een opleiding als radio telegrafist in Seedorf – Duitsland gediend.

Ben na mijn diensttijd in Amsterdam gaan werken als administratief medewerker bij een handelsfirma en later effectenadministratie gaan doen bij verschillende werkgevers tot mijn pensionering in 2017.
In die tijd ben ik gaan samenwonen met een vriendin en in Purmerend verzeild geraakt waar ik nu nog woon.
Helaas is onze relatie stuk gegaan, waardoor ik tijdlang alleen door het leven ben gegaan, tot dat ik op mijn 48e jaar bedacht dat er meer in het leven moest zijn (midlife crisis ?)

Via via in contact gekomen met een Filipijnse vrouw Alice en in 1997 zijn we in haar dorp getrouwd, wat een aparte belevenis was. Je hoefde in ieder geval geen uitnodigingen te sturen, het hele dorp kwam toch wel langs.
Inmiddels ben ik een trotse vader van een prachtige dochter van 19 jaar, die vorig jaar is begonnen met haar studie psycho-biologie bij de UVA.

Rob Tijken