Kees de Pee

Kees de Pee

(Last Updated On: 8 februari 2020)

Wat een leuk initiatief om een reünie van onze klas te organiseren!
Zoals in het stukje geschiedenis wordt beschreven vestigde mijn vader in 1946 een herenkledingzaak in het gebouw dat op de plaats was gekomen waar eerder de Van Reenenschool stond. Daar ben ik in 1947 geboren en inderdaad, ik heb in de loop van de tijd verschillende klasgenoten op dat bovenhuis te spelen gehad.
Later verhuisden wij naar de Guurtjeslaan.
Mijn beste vriend was Paul Guermonprez, met wie ik altijd, tot zijn overlijden eind 2000 bevriend ben gebleven en met wie ik in de jaren zestig grote fietstochten heb gemaakt. Goede herinneringen bewaar ik ook aan Bram Kruk en Eddy Sujoko, een Indonesische jongen die in 1957 korte tijd in Bergen heeft gewoond.
Hij was huisarts in Lelystad en is twee jaar geleden overleden.

Na de lagere school ging ik naar de gemeentelijke Handelsdagschool en HBS-A in Alkmaar, daarna ging ik economie studeren aan de UvA en de University of South Florida. Na mijn militaire dienst ging ik op de afdeling Economisch Onderzoek van de ABN in Amsterdam werken. In die tijd schreef ik veel artikelen, werkte ik mee aan enkele handboeken over economie en financiële markten en was ik adviseur van de Raad van Bestuur. Na de fusie met de Amrobank vervulde ik binnen ABNAmrobank diverse andere functies. Begin 2001 stapte ik over naar Société Générale, een van de grote Franse banken. Vanaf 1995 heb ik mij steeds beziggehouden met de klantengroep Financial Institutions.

Na mijn pensionering heb ik een aantal bestuursfuncties aanvaard, waarvan bestuurslid van het ABNAMRO Pensioenfonds, voorzitter van het Rode Kruis Utrecht en voorzitter van het provinciaal Utrechts Genootschap van Kunst en Wetenschappen de belangrijkste zijn.
In 1977 zijn mijn vrouw en ik in het midden van het land gaan wonen, wij hebben twee kinderen en inmiddels vijf kleinkinderen. Wij zijn grote muziekliefhebbers, en zijn vaak in het Concertgebouw en het Muziektheater te vinden.Vanaf mijn achtste speel ik piano en dat doe ik nog steeds met veel plezier, vaak samen met andere amateurmusici.
Dat ik rond mijn veertigste een aantal jaren aan het conservatorium les heb gehad heeft zeker geholpen om beter en mooier te spelen!
Ik zie ernaar uit vele oud-klasgenoten op 18 april te ontmoeten en te horen hoe het ze is vergaan nadat ze de Van Reenenschool achter zich hebben gelaten.

Kees de Pee