Marianne Waards

Marianne Waards

(Last Updated On: 23 januari 2020)

In 1955 besloten mijn ouders voor een half jaar van Amsterdam naar Bergen te verhuizen. Zo kwam ik op de Van Reenenschool.
Het beviel zo goed in Bergen dat mijn vader een perceel grond op de Eeuwigelaan kocht. Hij liet daar een huis bouwen waardoor ik uiteindelijk op de de van Reenenschool bleef.

Na de zesde klas bij mr de Geus ging ik naar het Murmellius gymnasium. Mijn wiskundeknobbel liet me aardig in de steek en de docent aldaar begreep niet dat ik het niet begreep waardoor ik genoodzaakt was het Murmellius te verlaten. Ik stapte over naar de MMS die ik op mijn sloffen heb afgemaakt in 1964.
Na het behalen van mijn examen ben ik een jaar naar de VS gegaan en wel naar Los Angeles. Mijn ouders kwamen mij ophalen waarna wij nog naar New York en Montreal zijn geweest. Terug zijn wij met de Rotterdam gevaren.

Toen ik terugkwam in 1965 was mijn drive om te studeren weg. Heb nog een opleiding gedaan voor röntgenlaborante.
Dat was het niet. Nog au pair geweest in Straatsburg. Dat was het ook niet. Ik ben toen een jaar naar Brussel geweest bij mijn vriendin Joline Wellinghoff. N
a dat jaar heb ik een opleiding gevolgd voor edelsmid. Op mijn 23e werd ik secretaresse bij Philips Alkmaar. Dat heb ik 7 jaar gedaan. Daarna heb ik gewerkt bij Fluor in Haarlem. Het rijden over de A9 brak me op dus daar ben ik weggegaan na een jaar. Ik ben nog naar Zuid-Afrika geweest naar kennissen.
Nadat mijn vader was overleden in 1977 ben ik naar Canada gegaan voor een paar weken, ook naar kennissen. Daarna nog secretaresse op een advocatenkantoor in Alkmaar totdat ik mijn duim brak. Aangezien ik daar aan geopereerd moest worden kon ik mijn werk niet meer doen.
Voordat ik mij moest omscholen kwam ik mijn echtgenoot tegen met wie ik nog steeds getrouwd ben. Samen hebben we twee zoons en één schoondochter.
Ik woon nog steeds in Bergen.