Louis Witte

(Last Updated On: 8 februari 2020)

Ik ben geboren in Amsterdam op 24 mei 1947 en verhuisde op mijn 6e jaar naar Bergen NH.
Mijn ouders plaatsten mij op de Van Reenenschool, waar ik in de 2e klas begon.
Wij woonden in de Broekbeeklaan dus lekker dicht bij de Van Reenenschool.
Mijn klasgenoten kennen mij als Louis Blaauboer, dat kwam omdat mijn tweede vader de naam Blaauboer had. Ik heb de school geheel doorlopen en na de 6e klas ging ik verder op de VGLO in Alkmaar, in de Staringstraat om de hoek van de toenmalige LTS.
Daar wachtte mij al snel een verrassing, mijn ogenschijnlijk rustige- en vredige leven kreeg een nare wending, ik werd door mijn ouders naar een tehuis gestuurd (het Weeshuis in Enkhuizen), het had iets met alimentatie te maken die mijn echte vader niet wilde betalen als ik me niet vergis. Daar sta je dan als jochie, maar goed ik heb me er dapper doorheen geslagen en werd na ca. twee jaar overgeplaatst naar Haarlem omdat het tehuis in Enkhuizen werd gesloten vanwege een enorm ontucht schandaal. De directeur (en andere leiders en leidsters!) vergrepen zich aan een aantal jonge kinderen.
Ik ben gelukkig de dans ontsprongen waarschijnlijk omdat ik er voor mijn leeftijd nogal groot uitzag.

In Haarlem kwam ik in geweldig tehuis terecht, het was een soort leefgemeenschap met kinderen van alle leeftijden, variërend van baby’s tot opgeschoten tieners (meisjes en jongens), waar ik mezelf inmiddels ook onder rekende.
Daar begon eigenlijk mijn opleiding, ik wilde naar de HTS voor Elektronica in Haarlem, mijn lust en mijn leven. Rond mijn 15e ben ik bij mijn vader in Amsterdam gaan wonen.
Dat duurde ca. een halfjaar, daarna ben op mijzelf gaan wonen. Ik studeerde in Haarlem, werkte in Amsterdam in een radiozaak en plaatste in mijn vrije tijd antenne installaties op de daken in Amsterdam en maakte de Tv’s geschikt om Nederland 2 te ontvangen. Natuurlijk had ik ook een krantenwijk waar ik om 3:30 al mee beginnen moest, ja vroeg, maar ja je moet wat he?

Na het behalen van mijn diploma heb ik gesolliciteerd bij de Koninklijke Marine en werd aangenomen voor een functie in het dienst vak elektronica. Daar viel zowat alles onder, van Radarinstallaties, zendapparatuur, sonarsystemen tot geleide systemen voor raketten. Als snel had ik een leiding gevende functie en verliet na 8 jaar als sergeant de Koninklijke Marine. Door in de elektronica dacht ik, maar ja het lot beslist vaak anders, ik ging werken bij een drukkerij van de VNU. Eerst in de meet- en regeltechniek, maar ik viel op en werd gevraagd voor een leidinggevende functie op de computerzetterij met ca. 200 mannen en vrouwen. Daar leerde ik het grafische vak kennen, prachtige tijd, door mijn kennis van elektronica kreeg ik de opdracht de zetterij te moderniseren en de ponsbanden te vervangen door beeldschermen. Ook hier werkte ik totaal weer 8 jaar (dat is trouwens mijn levens ritme. Hup nu naar Elsevier, daar kreeg ik een leidinggevende functie in de Automatisering en stuurde programmeurs, systeemontwerpers, analisten etc. aan.

Na 4 jaar een functiewisseling binnen het bedrijf, ik werd gevraagd voor de functie van Hoofddatabase productie van Excerpta Medica onderdeel van Elsevier.
Excerpta Medica geeft een enorme medische databank uit. Op mijn afdeling werkte alleen al 200 artsen wiens taak het was artikelen uit Medische tijdschriften te selecteren, te classificeren en gereed te maken voor opname in de Medische databank. De artikelen werden door een ploeg data-input bewerkers ingevoerd in de databank.

Na 4 jaar (dus totaal ook weer 8 jaar binnen Elsevier), maakt ik de sprong naar een consultancy organisatie en werd Senior Consultant grafische technieken en Automatisering, daar ging ik me specialiseren in Logistiek, ik volgde aan de VU een opleiding Logistiek Management van ca 2 ½ jaar en moest daarbij ook stage lopen in twee ziekenhuizen.
Ik werd ingezet bij Solvay (Weesp) voor het opzetten, uitvoeren en implementeren van strategische logistieke projecten, na een aantal jaren in Weesp, werd ik ingezet in Olst, daar produceert men allerlei medische producten variërend van Injectiespuiten gevuld met anti griep vloeistoffen (Influvac) tot allerlei soorten tabletten en dragees.
Al snel kwam ik daar in vaste dienst en kreeg de leiding over de logistiek en automatisering.

Na een aantal jaar (totaal dus weer 8 jaar), verliet ik Olst en keerde weer terug naar Bergen NH. Ik was inmiddels 47 jaar.
Ik startte op de van Blaaderenweg 10, een eigen bedrijf en kocht het pand van het toenmalige Elektro installatiebedrijf van Dordt. Inmiddels zit ik daar al weer ruim 20 jaar.
Ons bedrijf levert hard- en software, opleidingen en cursussen voor beurshandelaren en particulieren die actief zijn met beleggen. Daar hoort ook een helpdesk bij die nagenoeg permanent bemand is. Inmiddels ben ik meer dan 5 jaar gepensioneerd maar werk nog alle dagen in mijn bedrijf Forest Bergen mee. Door mijn ervaring ben ik gevraagd commissaris te worden van een beursgenoteerd bedrijf dat zich specialiseert in groene energie.

Een van mijn taken is daar (hoe raad je het), het onderhouden van de website en het beheer van de ISO 14000-2015 certificering.
Inmiddels ben ik 52 jaar getrouwd, heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen.
Mijn sporten zijn Golf en doe al 54 jaar aan Badminton.

Louis Witte
louis@forestbergen.com