Oud-leerlingen kunnen hier een nieuw bericht (met foto’s) plaatsen.

Allerlei

Ineke de Jong overleden

Ineke de Jong Geboren op 15 januari 1947 overleden op 2 mei 2022

Herinneringen aan mijn schooltijd

Loes-de-Geus.jpg

In het kort een paar gebeurtenissen die als eerste boven komen drijven. * Het oefenen voor de bonte middag met het oudste zusje van Ineke de Jong die ons daarmee hielp in de boerderij aan het eind van de Sluislaan waar Tineke Strooker woonde. Later heb ik daar nog eens met mijn benen in de […]

Kees Meijer overleden

Kees Meijer op 27 februari 2021 overleden.

Reünie

Contact met Milly Lyre

******* 20-01-2020********

Dag Petra,
Een heel leuk initiatief en ik zou graag gekomen zijn op 18 april, maar ik kan niet want ik ben dan op vakantie. Helaas weet ik niet meer bij welke leerkracht ik in de klas zat. De enige medeleerling, die ik me herinner is Ineke de Jong.
Kan ik toegang krijgen tot te website?
Veel succes met het verder organiseren en een fijne dag op de 18e april. Lees meer

Kennismaking Karel Musch

Hallo,
Wat een enig plan. Toevallig (nou ja!) ben ik met een oud-klasgenote gehuwd: Willemien van Sonderen die in de 5e klas naar een andere school is gegaan. We zijn dit jaar 50 jaar samen, hebben drie kinderen (die het goed maken en waar we trots op zijn) en 7 kleinkinderen die het ook goed maken (maar soms kijken we wel ff naar de tijd waarin deze kids moeten opgroeien).
Ze wonen allemaal bij ons in de buurt en daar zijn we heel blij mee.
Foto’s heb ik niet, ik kan wel een kort autobiografietje aanleveren van een bij vlagen turbulent bestaan waar ik gemiddeld genomen met veel dankbaarheid op terugkijk.
Of ik naar de reünie kom weet ik nog niet. Ik heb het meestal nogal druk met vooruit kijken.

Zo’n meester Luppens was wel belangrijk in mijn schooljaren. Ik kwam niet altijd juffen en meesters tegen die hun best deden om me te begrijpen en ik was ongezeggelijk genoeg om het ook niet makkelijk voor ze te maken. Bij meester Luppens mocht er helemaal zijn. Ik heb hem ontmoet bij de vorige schoolreünie en hem toen bedankt voor wat hij voor me heeft betekent. Hij vond dat toen wel aardig van me, geloof ik.
Het kan zomaar zijn dat ik die dankbaarheid nog een keer op papier zet. Ik stuur dat dan wel in via jullie.

Uit het feit dat Pieter Arie nog steeds contact met hem heeft, maak ik op dat ik niet de enige ben voor wie Meester Luppens betekenis heeft (juist ja: de tegenwoordige tijd).
Als ik inderdaad niet kom, wens ik jullie allen een fijne dag en bedank ik vooral de organisatoren. Het is een heel aangaan, zo’n gebeuren.

Vriendelijkste groet,

Karel Musch

Contact met Kees de Pee

********** 2-01-2020 ******
Hallo Louis,

Dus toch dezelfde Louis. Ja, ik herinner mij wel dat wij met elkaar speelden.
Mijn vader vertelde ook wel eens dat je bij hem in de zaak kwam, maar dat is al lang geleden, want hij is in 1982 overleden.
Ik heb mij zojuist opgegeven, het lijkt me heel leuk om zoveel mogelijk klasgenoten weer te spreken.

Lees meer

Schoolreisjes

Schoolreisje Amsterdam juni 1957

marianne

Het is natuurlijk een grote gebeurtenis als je voor enkele dagen naar Amsterdam gaat. De 4e klas beleefde het. Eerste dag van het schoolreisje. Op 5 juni was het schoolreisje. De kinderen waren wel wat zenuwachtig. Eindelijk was de dag aangebroken. Een geschreeuw en gejoel van jawelste. Toen kwam de bus. We reden binnen twee […]

Schoolreisjes autheur Jacob Knip

Hoi, De vierde klas ging volgens mij altijd naar Amsterdam. De vijfde en zesde klas gingen 5 dagen verder weg, maar altijd naar de zelfde uitwisselingsplaats. In 1958 ging de vijfde klas naar Markelo. De vierde klas met mijn vrouw Marianne en mijn zus Nelly Knip ging toen naar Amsterdam In 1959 ging de zesde […]