Oud-leerlingen kunnen hier een nieuw bericht (met foto’s) plaatsen.

Allerlei

Lucebertschool en Van Reenenschool Bergen mogelijk samen verder

BERGEN – 14 juni 2023
Door de redactie van RTV80.

De Lucebertschool en Van Reenenschool gaan mogelijk samen verder als één openbare basisschool op de locatie van de huidige Lucebertschool. De samenvoeging start mogelijk vanaf het schooljaar 2024-2015. Dat maakte de Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (ISOB) vandaag bekend.


Van Reenenschool (Foto: ISOB).

In verhouding tot het aantal leerlingen zijn er in Bergen veel basisscholen. Om nu én in de toekomst te zorgen dat leerlingen dicht bij huis kwalitatief, hoogwaardig openbaar onderwijs kunnen blijven volgen, is het wenselijk dat scholen een zekere omvang hebben en dus voldoende leerlingen hebben.”

“De onderwijskwaliteit op de Van Reenenschool en Lucebertschool is nu goed. ISOB neemt met het plan van de samenvoeging proactief haar verantwoordelijkheid”, laat Robert Smid weten.

Hij is bestuurder van ISOB, een organisatie die achttien scholen onder haar hoede heeft.

‘Waarborg voor continuiteit en duurzaamheid’

ISOB wil het openbaar onderwijs, “belangrijk van en voor de samenleving” op zoveel mogelijk plaatsen in stand houden en de continuiteit ervan borgen. Door te fuseren, verwacht de bestuurder in de toekomst een nog relevantere partner te zijn voor kinderopvang, voortgezet onderwijs en andere voorzieningen.

Volgens ISOB biedt de nieuwe school dan “uitstekend onderwijs, die voortbouwt op de sterke punten van de twee scholen en waar kinderen een toekomstbestendige basis meekrijgen voor een duurzame wereld.”


Lucebertschool (Foto: ISOB).

De kinderen en ouders van de Van Reenenschool en Lucebertschool zijn deze week geïnformeerd over het plan. Na de zomer volgt naar verwachting een voorgenomen besluit van het bestuur van ISOB.

Maar voordat er een defintief besluit kan vallen, moeten de medezeggenschapsraden van beide scholen instemmen. Verder moet de raad van toezicht van ISOB goedkeuring geven en vraagt ISOB alle ouders om input te geven via een ouderraadpleging.

Pas daarna kan het college van bestuur definitief besluiten of de scholen samen verder gaan. Bij een positief besluit volgt een fusie per 1 augustus 2024. (Tekst: Evert Visser/ RTV80).

Download de PDF file
Geplande fusie met Lucebert school

Ineke de Jong overleden

Ineke de Jong

Ineke de Jong

Ineke de Jong

Geboren 15 januari 1947 – overleden op 2 mei 2022

Kees Meijer overleden

Kees Meijer op 27 februari 2021 overleden.

Correspondentie

Contact met Milly Lyre

******* 20-01-2020********

Dag Petra,
Een heel leuk initiatief en ik zou graag gekomen zijn op 18 april, maar ik kan niet want ik ben dan op vakantie. Helaas weet ik niet meer bij welke leerkracht ik in de klas zat. De enige medeleerling, die ik me herinner is Ineke de Jong.
Kan ik toegang krijgen tot te website?
Veel succes met het verder organiseren en een fijne dag op de 18e april. Lees meer

Kennismaking Karel Musch

Hallo,
Wat een enig plan. Toevallig (nou ja!) ben ik met een oud-klasgenote gehuwd: Willemien van Sonderen die in de 5e klas naar een andere school is gegaan. We zijn dit jaar 50 jaar samen, hebben drie kinderen (die het goed maken en waar we trots op zijn) en 7 kleinkinderen die het ook goed maken (maar soms kijken we wel ff naar de tijd waarin deze kids moeten opgroeien).
Ze wonen allemaal bij ons in de buurt en daar zijn we heel blij mee.
Foto’s heb ik niet, ik kan wel een kort autobiografietje aanleveren van een bij vlagen turbulent bestaan waar ik gemiddeld genomen met veel dankbaarheid op terugkijk.
Of ik naar de reünie kom weet ik nog niet. Ik heb het meestal nogal druk met vooruit kijken.

Zo’n meester Luppens was wel belangrijk in mijn schooljaren. Ik kwam niet altijd juffen en meesters tegen die hun best deden om me te begrijpen en ik was ongezeggelijk genoeg om het ook niet makkelijk voor ze te maken. Bij meester Luppens mocht er helemaal zijn. Ik heb hem ontmoet bij de vorige schoolreünie en hem toen bedankt voor wat hij voor me heeft betekent. Hij vond dat toen wel aardig van me, geloof ik.
Het kan zomaar zijn dat ik die dankbaarheid nog een keer op papier zet. Ik stuur dat dan wel in via jullie.

Uit het feit dat Pieter Arie nog steeds contact met hem heeft, maak ik op dat ik niet de enige ben voor wie Meester Luppens betekenis heeft (juist ja: de tegenwoordige tijd).
Als ik inderdaad niet kom, wens ik jullie allen een fijne dag en bedank ik vooral de organisatoren. Het is een heel aangaan, zo’n gebeuren.

Vriendelijkste groet,

Karel Musch

Contact met Kees de Pee

********** 2-01-2020 ******
Hallo Louis,

Dus toch dezelfde Louis. Ja, ik herinner mij wel dat wij met elkaar speelden.
Mijn vader vertelde ook wel eens dat je bij hem in de zaak kwam, maar dat is al lang geleden, want hij is in 1982 overleden.
Ik heb mij zojuist opgegeven, het lijkt me heel leuk om zoveel mogelijk klasgenoten weer te spreken.

Lees meer

Reünie

Op zaterdag 11 juni 2022 is een grootse reünie op de Van Reenenschool gehouden

Bar

De van Reenenschool Reunie 2022 van Reenenschool 90 jaar
Op zaterdag 11 juni 2022 is een grootse reünie op de Van Reenenschool gehouden. Vele oudleerlingen en oudleerkrachten zijn op de reünie aanwezig geweest en hebben zich prima vermaakt. Er waren in totaal bijna driehonderd bezoekers. Dankzij het prachtige weer konden veel activiteiten op het schoolplein plaats vinden. In de school was in de gangen een overzicht van schoolfoto’s en gebeurtenissen te zien. In de teamkamer draaide een voorstelling van verzamelde filmbeelden en stond een fotobooth waar liefhebbers zichzelf konden fotograferen. Op het schoolplein liep onze nieuwe schoolfotograaf, Sanne Houtenbos-Reijnders, die op verzoek klassen- en portretfoto’s maakte.
Het was een flinke klus om alles voor elkaar te krijgen. De voorbereidingen liepen al vanaf augustus 2021. Dankzij de inspanningen van de reüniecommissie verliep het voortreffelijk. Dank jullie wel allemaal.

Via de website: www.oypo.nl kunnen de reunisten foto’s van de reunie nabestellen. Heb je nog niet een inlog gekregen via de e-mail? Vraag dan via info.vanreenen@isobscholen.nl om de inloggegevens.

Uitnodiging Reünie van Reenenschool 90 jaar op zaterdag 11 juni 2022

(Afbeelding: de 120 leerlingen, allen in een rood shirt van de Van Reenenschool, vormen samen het getal negentig). [Foto Erna Faust]

Op zaterdag 11 juni 2022 is op de Van Reenenschool een reünie van oud leerlingen en oud-leerkrachten.
Het is een mijlpaal voor de in 1931 opgerichte school, die bestaat namelijk 90 jaar. Dit wordt groots gevierd met verschillende activiteiten gedurende het schooljaar.
In september 2021 was er een circus op de Bergense school. Op maandag 10 januari 2022, konden de festiviteiten ondanks de coronamaatregelen op een veilige manier doorgaan, alleen zonder ouders. Het jubileum werd gevierd met onder meer taart, een drumsessie en een sparklershow. Voor dit jaar staat er nog een ding op de agenda, namelijk een Reünie op zaterdag 11 juni. [tekst Saartje Bekker]

Aanmelden

Het was een geslaagde reünie op 9 oktober 2021

De reünie van oud-leerlingen van de van Reenenschool klasse jaar 1953 1959 op 9 oktober 2021 was een groot succes!
Er staan van deze reünie veel foto’s op de website te bereiken via het menu Reünie oktober 2021.

De werkgroep bedankt iedereen voor haar of zijn komst en spreekt de hoop uit dat het niet bij deze reünie zal blijven!

In 2022 is er een reünie gepland gepland voor alle nog levende oud-leerlingen van de van Reenenschool.

Wij hopen dat jullie daar weer bij zullen zijn!

De werkgroep reünie 1953-1959

Schoolreisjes

Schoolreisje Amsterdam juni 1957

marianne

Het is natuurlijk een grote gebeurtenis als je voor enkele dagen naar Amsterdam gaat.
De 4e klas beleefde het.

Eerste dag van het schoolreisje.
Op 5 juni was het schoolreisje. De kinderen waren wel wat zenuwachtig. Eindelijk was de dag aangebroken. Een geschreeuw en gejoel van jawelste. Toen kwam de bus. We reden binnen twee uur Amsterdam binnen. Toen gingen we naar de Burgemeester Fockschool. We gingen mee naar huis. Met een uurtje waren we met boterhammen bij. Met de tram naar het Rijksmuseum. Daar aten we brood met limonade. We gingen rondlopen, en hebben alles gezien. De Nachtwacht, en de slag bij Waterloo. Toen gingen we naar de rondvaart.
Over het Y, Herengracht, en nog veel meer. Toen gingen we naar huis.

Tweede dag.
In Artis zijn we naar de vogels geweest. Die waren prachtig gekleurd. Toen we die gezien hadden gingen we naar de krokodillen. Die waren mooi. Er was een krokodil die had een roze oog. Dat was een eng gezicht. Toen gingen we naar het gebouw van de apen. Er was een vieze aap die wat deed boven op een andere aap, die werd helemaal nat. Toe gingen we naar de zeehonden die werden gevoerd. Er was een rots en die was gebouwd als een springplank. Daar dook de ene af. Toen gingen we naar huis. Later, Instituut voor de Tropen. We hebben film gezien en allerlei dingen uit Indonesië.

Derde dag.
De derde dag gingen wij naar Aalsmeer. Bandenpech. Andere bijgekomen. Bloemencorso in het klein gezien, dat was erg mooi. Toen naar Schiphol. Daar hebben we gekeken naar het dalen van alle vliegtuigen. Toch twee keer op de foto. Gegeten hebben we daar ook. 4 uur thuis. Kwart over 7 bij school. 9 uur in Bergen.

Marian Waards

Schoolreisjes autheur Jacob Knip

Jacob Knip

Hoi,

  • De vierde klas ging volgens mij altijd naar Amsterdam.
  • De vijfde en zesde klas gingen 5 dagen verder weg, maar altijd naar de zelfde uitwisselingsplaats.
  • In 1958 ging de vijfde klas naar Markelo. De vierde klas met mijn vrouw Marianne en mijn zus Nelly Knip ging toen naar Amsterdam
  • In 1959 ging de zesde klas naar Wageningen, Marianne is daar toen met de vijfde klas ook geweest.
  • In 1960 ging de zesde klas met Marianne naar De Bilt, daar zijn wij van de lichting 53-59 niet geweest.

Voor zover mijn informatie.

Met vriendelijke groet,

Jacob Knip

Overzicht berichten